Κλείνουμε


Το blog αὐτὸ θὰ πάψει νὰ ὑπάρχει μετὰ τὴν 29η Φεβρουαρίου 2012. Ἄλλωστε δὲν ἔχει καὶ λόγο ὑπάρξεως πλέον. Ἀνακοινώνεται σὴμερα, ὥστε ὅποιος ἐπιθυμεῖ νὰ
ἐπικοινωνήσει, σχολιάσει, κλπ, νὰ ἔχει τὸ χρόνο νὰ τὸ κάνει.Πόσοι είδαν τη σελίδα

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Το γηροκομείο

Έλαβα πριν λίγες ημέρες πρόσκληση του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου για την τελετή θεμελιώσεως του νέου γηροκομείου Λεωνιδίου, στην οποία μάλιστα θα παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.
Στην πρόσκληση, ο μητροπολίτης με πομπώδεις μας λέει για το νέο γηροκομείο μεταξύ άλλων ότι....
Η Ιερά Μητρόπολις Μ&Κ "Εξεπόνησεν θαυμαστήν Αρχιτεκτονικήν και Τεχνικήν Μελέτην δαπάνης 3.100.000€"

Αυτό όντως είναι θαυμαστό! 3.100.000€ για μελέτη του Γηροκομείου!!! (Βάλτε όσα θαυμαστικά θέλετε) Τι μελέτη είναι αυτή; Και η περιγραφή της; Θαυμαστή Αρχιτεκτονική και Τεχνική Μελέτη! Πλήρης αμετροέπεια και δεν είναι η μόνη. Η εκκλησία όμως τη συνηθίζει. 

Αλλά όχι μόνο αυτό. Η Ιερά Μητρόπολις "Εξασφάλισε παρά του Υπουργείου Υγείας χρηματικήν παροχήν 2.100.000€" και εν συνεχεία "'Ελαβε παρά της Πολεοδομίας Αρκαδίας Γραφείον Άστρους Κυνουρίας την Οικοδομικήν Άδειαν".

Τέλος, "Εδημοπράτησε το έργον και την εκτέλεσιν του έργου ανέλαβεν η μειοδοτήσασα εταιρεία των Αθηνών ΑΚΜΑΣ με κόστος το ποσόν των 2.882.836€"

Δηλαδή για ένα έργο 2,9 εκατ. €, η Ιερά Μητρόπολις έδωσε 3,1 εκατ. € για την μελέτη.
Σοβαρολογείτε; Πάμε καλά;

Δηλαδή θα δοθούν ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για το γηροκομείο;;; Ξαναρωτάμε. Πάμε καλά;
Για ένα γηροκομείο που και μόνο η θέση του αποτελεί δοκιμασία για να φθάσεις, σ' ένα χώρο που μπορεί να έχει θαυμάσια θέα και να είναι κοντά στο Κέντρο Υγείας αλλά δημιουργεί προβλήματα προσεγγίσεως ή επισκέψεως σε άτομα μεγάλης ηλικίας...

Αλήθεια, για πόσους ηλικιωμένους υπάρχει πρόβλεψη στο Ίδρυμα περιθάλψεως;
Γιατί στην περιοχή μας, τους ηλικιωμένους ακόμη τους τιμούμε, τους γονείς μας δεν τους πετάμε κι έτσι, μόνο άτομα που πραγματικά χρήζουν φροντίδας και δεν έχουν κάποιον να τους περιθάλψει, θα καταφύγουν εκεί.

Με πολύ λιγότερα χρήματα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάποιο άλλο οίκημα ή και οικόπεδο.

ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ! Έλεος!

Αν αυτό δεν είναι σπατάλη (για να μην πω σκάνδαλο) τι είναι; Τόσοι άνθρωποι έχουν την ανάγκη και η Ιερά Μητρόπολις πηγαίνει και δίνει ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (δεν το χωνεύει ο νους) για το γηροκομείο.

Πάντα με την ελπίδα ότι πρόκειται περί λάθους ελπίζω ότι θα υπάρξει διάψευση από την Ιερά Μητρόπολη αλλιώς θα πρόκειται περί ... θαύματος που μόνο η εκκλησία μπορεί να εξηγήσει.
Η περιοχή χρειάζεται ένα γηροκομείο για μικρό αριθμό ηλικιωμένων (πιστεύω ότι 20 άτομα είναι μια καλή πρόβλεψη) και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται ένα μεγαθήριο.

Εν αναμονή απαντήσεως ή και διαψεύσεως.

Μέχρι τότε θα μιλάμε για κατασπατάληση χρήματος.

A! Υπ’ όψιν της Ιεράς Μητροπόλεως. ΔΕΝ είμαι πλέον Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου.

Ευχαριστώ

3 σχόλια:

latsis είπε...

νομίζω εννοεί ότι για το έργο εκδόθηκε μελέτη 3.100.000€ και η εταιρία που το πήρε με ποσοστό περίπου 90% θα το πραγματώσει με το πόσο των 2.882.836€"! νομίζω...

Ιωαννης Ν. Παναγος είπε...

Δεν ξέρω τι εννοεί ο Σεβασμιότατος. Ξέρω μόνο αυτό που διάβασα στην πρόσκληση και που προφανώς δεν το έγραψε ο ίδιος. Πάντως διάψευση για κάτι, δεν έλαβα...

Ανώνυμος είπε...

Διάβασε καλά ρε Πανάγο που ψάχνεις να τους κάνεις όλους ίσα κι όμοια με σένα. Η Ι.Μ εξεπόνησε μελέτη Π/Υ και όχι ΑΝΕΘΕΣΕ μελέτη ύψους... Λες ότι είσαι και Μηαχανικός, πανάθεμά σε!