Κλείνουμε


Το blog αὐτὸ θὰ πάψει νὰ ὑπάρχει μετὰ τὴν 29η Φεβρουαρίου 2012. Ἄλλωστε δὲν ἔχει καὶ λόγο ὑπάρξεως πλέον. Ἀνακοινώνεται σὴμερα, ὥστε ὅποιος ἐπιθυμεῖ νὰ
ἐπικοινωνήσει, σχολιάσει, κλπ, νὰ ἔχει τὸ χρόνο νὰ τὸ κάνει.







Πόσοι είδαν τη σελίδα

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ανεξαρτητοποίηση από το συνδυασμό "Ισοπολιτεία"

Στις 3 Δεκεμβρίου 2009, απεστάλη στον Πρόεδρο και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεωνιδίου η παρακάτω επιστολή, με την οποία δηλώνεται η ανεξαρτητοποίησή μου  από τον συνδυασμό «Ισοπολιτεία». Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει όπως παρακάτω:

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά την απαράδεκτη και την εξόχως προσβλητική προς το πρόσωπό μου συμπεριφορά του δημάρχου Λεωνιδίου, ο οποίος χωρίς λόγο και αιτία μου επετέθη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεωνιδίου στις 28 Νοεμβρίου 2009, ενώ συζητείτο το θέμα της κατανομής των χρημάτων που εδόθησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι φανερό ότι οποιαδήποτε συνεργασία με αυτόν έχει διακοπεί.

Τέτοιες συμπεριφορές, που αποδεικνύουν την αδιαφορία του δημάρχου προς θεσμούς και πρόσωπα, υπήρξαν και κατά το παρελθόν από πλευράς του, κατά άλλων προσώπων. Η επίθεση όμως εναντίον μου, υπήρξε πρωτοφανής και αποδεικνύει τον χαρακτήρα του ανθρώπου που δυστυχώς ηγείται του Δήμου Λεωνιδίου.

Η ανάρμοστη συμπεριφορά αυτή του δημάρχου, αποτελεί την τελευταία μιας σειράς άλλων, όπως αυτής της μη σωστής τηρήσεως των πρακτικών, οι οποίες με ανάγκασαν να παραιτηθώ από το αξίωμα του Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου ως και εκείνης της μεθοδεύσεως της προμήθειας του απορριμματοφόρου του δήμου. Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος, στηριζόμενος στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν αντέχει σε κανενός είδους κριτική. Δεν αντέχει σε άλλη φωνή πλην της δικής του.

Εδώ κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την απογοήτευσή μου, για τον τρόπο με τον οποίο εσείς και μερικοί από τους συναδέλφους, όχι απλώς ανεχθήκατε αλλά επικροτήσατε κάποιες από τις προαναφερθείσες πράξεις του δημάρχου ενώ και εσείς, δυστυχώς επιτρέπετε κατ’ επανάληψη παρεμβάσεις στην διεύθυνση της συζητήσεως από τον δήμαρχο αντί να την διευθύνετε εσείς. Εσείς που χωρίς λόγο, διακόψατε τη συνεδρίαση ώστε να μην καταγραφούν όσα έλαβαν χώρα.

Κύριε Πρόεδρε,

Στη ζωή μου έμαθα να σέβομαι και τους νόμους και τους θεσμούς και να μην μετέρχομαι τέτοιων μεθόδων. Ταυτόχρονα, προσπαθώ με τις πράξεις μου να κερδίζω τον σεβασμό και όχι το φόβο των άλλων. Θεωρώ ότι με το πρόσφατο συμβάν, ο δήμαρχος υπερέβη τα εσκαμμένα έτσι που η παραμονή στον συνδυασμό να αποτελεί ζήτημα ηθικό ως προς την αποδοχή ή μη πρακτικών παρόμοιων με αυτές που ανέφερα. Συνεπώς, η αποχώρηση από τον συνδυασμό του οποίου ηγείται και στον οποίο χωρίς να έχω πραγματική γνώση του χαρακτήρα του επικεφαλής αυτού συνετάγην, αποτελεί μονόδρομο.

Πιστός πάντοτε σε αρχές και ιδεολογίες που μου έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια το δικαίωμα να αισθάνομαι υπερήφανος για έργα και ιδέες, καλώ τον καθένα από τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους κατά το μερίδιο που του αναλογεί, να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των δημοτών αλλά και των κατοίκων της περιοχής, να αντιδράσει και να μην ανεχθεί παρόμοιες πρακτικές τις οποίες πολύ καλά γνωρίζουν. Η στήριξη ή η ανοχή προς το πρόσωπο του δημάρχου, αποτελεί συνενοχή και τους καθιστά συνυπεύθυνους. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν, ότι δεν είναι τόσο η ιδεολογία που ενώνει τους ανθρώπους αλλά οι ηθικές αρχές τους. Τα υπόλοιπα, είναι έργο της δικαιοσύνης.

Από πλευράς μου, θα συνεχίσω και ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, να αγωνίζομαι με το ίδιο σθένος και πάντα με ακεραιότητα για το καλό του τόπου.

Παρακαλώ για την καταχώρηση του παρόντος στα πρακτικά.

Με τιμή

Ιωάννης Νικ. Πανάγος
Δημοτικός Σύμβουλος

3 σχόλια:

Λενιδι είπε...

Καλά τα λες, αλλά απ ότι κατάλαβα αυτό έγινε για να μην συζητηθεί το θέμα των χρημάτων από το υπ εσωτερικόν!
Γιατί δεν ήξερε που πάνε? θα σου πω εγώ σε επόμενο μήνυμα μου!!
Οταν είμαι σίγουρος θα βάλω και το όνομα μου!
Έφαγαν όλοι αυτοί που είναι ακόμα μαζί του?? Ξέρουμε ότι συντηρεί 5-6..7..8.. οικογένειες στο Λεωνίδιο!! (όχι αυτές που έχουν ανάγκη...!!)
ξέρουμε ποιες...
Ξέρουμε πως τα σκουπίδια έκαιγαν όλο το καλοκαίρι.
Ξέρουμε ότι το σφαγείο δεν έχει άδεια και είναι στην ... βιομηχανική ζώνη!
Ξέρουμε ότι το συσκευαστήριο είναι στην... βιομηχανική ζώνη.
Ξέρουμε ότι εκεί που ρίχνουν τα λύματα από το ελαιοτριβείο έχουν άδεια από τον δήμο.
Ξέρουμε ότι όλα τα έργα που έχουν γίνει στο Λεωνίδιο έχουν σχέση με τον Δέσποτα!
Ξέρουμε ότι ο Α.Σ.Λ. θα έπρεπε να είναι πρωτοδικείο.
Ξέρουμε ότι το παλιοχωρι για ένα ξενώνα έχει φάει τον προϋπολογισμό του Δήμου! (κάποιος από το Παλιοχωρι).
Ξέρουμε για την γιορτή της Μελιτζάνας.
Ξέρουμε για την γιορτή της Τράτας.
Ξέρουμε άλλα δεν μιλάμε, αν μιλήσουμε θα μας φάνε έχουν τον τρόπο!
Έχουμε οικογένεια και παιδιά και θα έχουμε πρόβλημα, αλλά να ξέρετε ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσουν τα ζώα!
Αμα δεν τα ξέρεις αυτά εσύ Γιάννη θα στα πουν οι φίλοι σου.

Ιωαννης Ν. Παναγος είπε...

Όποιοι φοβούνται είναι άξιοι της μοίρας τους. Αν δεν φωνάξετε, εάν δεν αντισταθείτε, τότε δεν έχετε το δικαίωμα και να σχολιάζετε.

Ανώνυμος είπε...

Συνταγματάρχης ε.α. Ιωάνννης Πανάγος. Ο μόνος Έλληνας Αξιωματικός που παρότι έφτασε στο βαθμό του Συνταγματάρχη λόγω νομοθεσίας που επιβάλει την υποχρεωτική προαγωγή μετά από κάποια χρόνια παραμονής στο βαθμό, η Πατρίδα δεν τον έκρινε ικανό να του αναθέσει τη Διοίκηση Στρατιωτικής Μονάδας της ειδικότητάς του.